Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lżejszą, zdrową, ale równie smaczną wersję Panna Cotty w odsłonie owsiano - sojowej z dodatkiem nutki waniliowej.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21636
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21636
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Do garnka wlewamy mleko sojowe, dodajemy płatki owsiane, masło*, ziarenka wanilii, ksylitol oraz szczyptę soli. Wszystko zagotowujemy do momentu odpowiedniego napęcznienia płatków**. * w wersji wege dodajemy olej kokosowy ** podczas gotowania, cały czas mieszamy, aby uniknąć przypalenia Następnie miksujemy zawartość garnka za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Powstałą masę przekładamy do miseczek lub szklanek, studzimy i wstawiamy do lodówki na około 3 - 4 godziny do stężenia. Po tym czasie gotową Panna Cottę przekładamy na talerzyki i podajemy z musem lub dżemem truskawkowym.
Smak całości podkreśli delikatna nutka rozmarynu. Życzę smacznego! :)