Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lżejszą, zdrową, ale równie smaczną wersję Panna Cotty w odsłonie owsiano - sojowej z dodatkiem nutki waniliowej.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Do garnka wlewamy mleko sojowe, dodajemy płatki owsiane, masło*, ziarenka wanilii, ksylitol oraz szczyptę soli. Wszystko zagotowujemy do momentu odpowiedniego napęcznienia płatków**. * w wersji wege dodajemy olej kokosowy ** podczas gotowania, cały czas mieszamy, aby uniknąć przypalenia Następnie miksujemy zawartość garnka za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Powstałą masę przekładamy do miseczek lub szklanek, studzimy i wstawiamy do lodówki na około 3 - 4 godziny do stężenia. Po tym czasie gotową Panna Cottę przekładamy na talerzyki i podajemy z musem lub dżemem truskawkowym.
Smak całości podkreśli delikatna nutka rozmarynu. Życzę smacznego! :)