Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna Cotta zimowa, bo z mrożonymi owocami z własnego ogrodu. Lubię mieć w zamrażarce trochę owoców, które mogę wykorzystać nie w sezonie do deserów lub jako dodatek do śniadania. Panna Cotta to szybki deser, niewymagający dużego nakładu pracy, a jednocześnie smaczny i gustowny.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6609
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6609
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Składniki
Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Mleko oraz śmietankę wlać do garnka, dodać cukry. Zagotować, lekko przestudzić. Dodać napęczniałą żelatynę, mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Odstawić do pół stężenia.
Na dno szklanek wykładamy po 3 duże morwy lub jeżyny. Tężejącą Panna Cottę wykładamy po 5 łyżek na owoce. Posypuję granolą i płatkami kukurydzianymi, ponownie polewam Panna Cottą. Wierzch dekoruję malinami, borówkami i jeżynami.