Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna Cotta zimowa, bo z mrożonymi owocami z własnego ogrodu. Lubię mieć w zamrażarce trochę owoców, które mogę wykorzystać nie w sezonie do deserów lub jako dodatek do śniadania. Panna Cotta to szybki deser, niewymagający dużego nakładu pracy, a jednocześnie smaczny i gustowny.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2373
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5790
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1054
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7992
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2373
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5790
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1054
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7992
Składniki
Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Mleko oraz śmietankę wlać do garnka, dodać cukry. Zagotować, lekko przestudzić. Dodać napęczniałą żelatynę, mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Odstawić do pół stężenia.
Na dno szklanek wykładamy po 3 duże morwy lub jeżyny. Tężejącą Panna Cottę wykładamy po 5 łyżek na owoce. Posypuję granolą i płatkami kukurydzianymi, ponownie polewam Panna Cottą. Wierzch dekoruję malinami, borówkami i jeżynami.