Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna Cotta zimowa, bo z mrożonymi owocami z własnego ogrodu. Lubię mieć w zamrażarce trochę owoców, które mogę wykorzystać nie w sezonie do deserów lub jako dodatek do śniadania. Panna Cotta to szybki deser, niewymagający dużego nakładu pracy, a jednocześnie smaczny i gustowny.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10477
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4445
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424071
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10477
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4445
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424071
Składniki
Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Mleko oraz śmietankę wlać do garnka, dodać cukry. Zagotować, lekko przestudzić. Dodać napęczniałą żelatynę, mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Odstawić do pół stężenia.
Na dno szklanek wykładamy po 3 duże morwy lub jeżyny. Tężejącą Panna Cottę wykładamy po 5 łyżek na owoce. Posypuję granolą i płatkami kukurydzianymi, ponownie polewam Panna Cottą. Wierzch dekoruję malinami, borówkami i jeżynami.