Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pascha wielkanocna od lat gości na moim świątecznym stole. Ciekawa alternatywa dla sernika.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7667
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2828
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7667
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2828
Składniki
Twaróg zmiel dwukrotnie. Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po 1 żółtku na przemian z serem. Wlej śmietanę. Cały czas miksuj. Czekolady siekamy (z każdej odkładamy po 3 kostki). Dodajemy do twarogu, Mieszamy. Sitko wyłóż gazą. Masę wyłóż na gazę. Owiń.. Przykryj ciężkim talerzykiem. Sitko umieść w talerzu, żeby serwatka mogła spokojnie wyciekać. Następnego dnia wyjmij paschę. Ozdób posiekaną resztą czekolady. Przechowuj w lodówce.