Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pascha wielkanocna od lat gości na moim świątecznym stole. Ciekawa alternatywa dla sernika.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1100
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1136
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1100
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1136
Składniki
Twaróg zmiel dwukrotnie. Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po 1 żółtku na przemian z serem. Wlej śmietanę. Cały czas miksuj. Czekolady siekamy (z każdej odkładamy po 3 kostki). Dodajemy do twarogu, Mieszamy. Sitko wyłóż gazą. Masę wyłóż na gazę. Owiń.. Przykryj ciężkim talerzykiem. Sitko umieść w talerzu, żeby serwatka mogła spokojnie wyciekać. Następnego dnia wyjmij paschę. Ozdób posiekaną resztą czekolady. Przechowuj w lodówce.