Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pascha wielkanocna od lat gości na moim świątecznym stole. Ciekawa alternatywa dla sernika.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1160
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 979
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1751
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14742
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1160
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 979
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1751
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14742
Składniki
Twaróg zmiel dwukrotnie. Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po 1 żółtku na przemian z serem. Wlej śmietanę. Cały czas miksuj. Czekolady siekamy (z każdej odkładamy po 3 kostki). Dodajemy do twarogu, Mieszamy. Sitko wyłóż gazą. Masę wyłóż na gazę. Owiń.. Przykryj ciężkim talerzykiem. Sitko umieść w talerzu, żeby serwatka mogła spokojnie wyciekać. Następnego dnia wyjmij paschę. Ozdób posiekaną resztą czekolady. Przechowuj w lodówce.