Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje zarówno małym milusińskim jak i dorosłym :-) delikatna pianka zamknięta w herbatnikach. Smaczny sposób na wykorzystanie białek
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 32
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 44
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 45
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 32
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 44
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 45
Składniki
Formę (24 x 24cm) wyłozyć papierem do pieczenia. Ułozyc obok siebie na całej blaszce 12 herbatników. Masa kakaowa: Serek zmiksować z kakao i cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i połaczyć delikatnie z serkiem. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą kakaową. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody. Przestudzić. Letnią żelatynę cienkim strumieniem wlewać do masy kakaowej, ucierając mikserem na najmniejszych obrotach, odrazu wylać na herbatniki i równo rozprowadzić (trzeba postępowac szybko, bo masa szybko gęstnieje). Wstawic do lodówki. W tym czasie przygotowac masę białą. Masa waniliowa: Należy postępować identycznie jak z kakaową, z tymże zamiast kakao, do serka nalezy dodać cukier waniliowy. Gotową masę waniliową wyłożyc szybko na kakaową, wyrównać i na wierzch ułozyć kolejne 12 herbatników. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Kroić jak kanapki, na wielkość herbatnika. Smacznego :-)