Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i puszyste placuszki ,ubitą śmietaną i owocami.Spróbujcie zrobić ,a wasi domownicy ciągle będą prosić o dokładkę .)
Ciasto :
Przygotować głębsze naczynie .
Mąkę ,mleko ,żółtka ,cukier wanilinowy ,łyżkę cukru ,sól dokładnie miksujemy .
Białka ubijamy na sztywną pianę dodając 1 łyżkę cukru pudru .
Ubitą piankę delikatnie łączymy z ciastem .(Pianka ma być widoczna na wierzchu ciasta )
Do zimnej śmietany wsypać Mix do śmietany , ubić do uzyskania
ubitej śmietany ,dodać 2 łyżki cukru pudru ,dalej ubijamy przez około pół minutki . Ubitą śmietanę chowamy do lodówki .
Na patelni nagrzewamy olej ,dużą łyżką lub małą chochlą nabieramy ciasto
i smażymy średniej wielkości placuszki .Smażymy na małym ogniu i pilnujemy aby się zbyt mocno nie usmażyły .Na usmażony placek nakładamy bitą śmietanę i ulubione owoce . Smacznego .:)
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 8
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 9
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 9
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 18
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 8
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 9
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 9
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 18
Składniki
Ciasto : Przygotować głębsze naczynie . Mąkę ,mleko ,żółtka ,cukier wanilinowy ,łyżkę cukru ,sól dokładnie miksujemy .
Białka ubijamy na sztywną pianę dodając 1 łyżkę cukru pudru . Ubitą piankę delikatnie łączymy z ciastem .(Pianka ma być widoczna na wierzchu ciasta )
Do zimnej śmietany wsypać Mix do śmietany , ubić do uzyskania ubitej śmietany ,dodać 2 łyżki cukru pudru ,dalej ubijamy przez około pół minutki . Ubitą śmietanę chowamy do lodówki . Na patelni nagrzewamy olej ,dużą łyżką lub małą chochlą nabieramy ciasto i smażymy średniej wielkości placuszki .Smażymy na małym ogniu i pilnujemy aby się zbyt mocno nie usmażyły .Na usmażony placek nakładamy bitą śmietanę i ulubione owoce . Smacznego .:)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 130
Bananoffee z płatkami owsianymi
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 198