Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za dużo ostatnio było mięsa w kuchni, więc czas na jakąś odmianę :) Powoli chyba wyczerpię temat placków jabłkowych :D Dzisiaj propozycja na pieczone, maślane racuszki jabłkowe intensywnie pachnące cynamonowe :) Skusicie się na takie połączenie? :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 434
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 434
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Składniki
W rondelku wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, zasypujemy je cukrem i dodajemy cynamon. Gdy lekko zmiękną i puszczą wodę, blendujemy je na gładką masę i odstawiamy do wystygnięcia. W drugim rondelku rozpuszczamy masło, wlewamy mleko i również odstawiamy do wystygnięcia. Do tego drugiego garnka wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i jabłka. Wszystko razem mieszamy i wylewamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200°C przez około 15-20 minut. Placki wychodzą bardzo mięciutkie i smaczne :) Smacznego!