Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za dużo ostatnio było mięsa w kuchni, więc czas na jakąś odmianę :) Powoli chyba wyczerpię temat placków jabłkowych :D Dzisiaj propozycja na pieczone, maślane racuszki jabłkowe intensywnie pachnące cynamonowe :) Skusicie się na takie połączenie? :)
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9743
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3449
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6846
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9743
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3449
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6846
Składniki
W rondelku wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, zasypujemy je cukrem i dodajemy cynamon. Gdy lekko zmiękną i puszczą wodę, blendujemy je na gładką masę i odstawiamy do wystygnięcia. W drugim rondelku rozpuszczamy masło, wlewamy mleko i również odstawiamy do wystygnięcia. Do tego drugiego garnka wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i jabłka. Wszystko razem mieszamy i wylewamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200°C przez około 15-20 minut. Placki wychodzą bardzo mięciutkie i smaczne :) Smacznego!