Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za dużo ostatnio było mięsa w kuchni, więc czas na jakąś odmianę :) Powoli chyba wyczerpię temat placków jabłkowych :D Dzisiaj propozycja na pieczone, maślane racuszki jabłkowe intensywnie pachnące cynamonowe :) Skusicie się na takie połączenie? :)
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 393
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11846
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 468
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 130
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 703
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 393
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11846
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 468
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 130
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 703
Składniki
W rondelku wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, zasypujemy je cukrem i dodajemy cynamon. Gdy lekko zmiękną i puszczą wodę, blendujemy je na gładką masę i odstawiamy do wystygnięcia. W drugim rondelku rozpuszczamy masło, wlewamy mleko i również odstawiamy do wystygnięcia. Do tego drugiego garnka wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i jabłka. Wszystko razem mieszamy i wylewamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200°C przez około 15-20 minut. Placki wychodzą bardzo mięciutkie i smaczne :) Smacznego!