Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pączki z dziurką, gotowe w pół godziny... Z podanych składników wychodzi 6 oponek.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29916
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9664
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4145
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 857
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29916
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9664
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4145
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 857
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Formę do donatów wysmarować masłem lub olejem (pominąć przy formie silikonowej).
W misce wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Wlać mleko, roztopione masło,jajko i esencję waniliową. Całość dobrze wymieszać, do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać w przygotowaną formę do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika, piec przez 10-12 minut (nie dłużej, bo będą zbyt suche). Wystudzić na kratce.
Przygotować lukier, ucierając cukier puder z mlekiem i esencją waniliową. Polać przestudzone oponki, dowolnie udekorować.