Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pączki z dziurką, gotowe w pół godziny... Z podanych składników wychodzi 6 oponek.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Formę do donatów wysmarować masłem lub olejem (pominąć przy formie silikonowej).
W misce wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Wlać mleko, roztopione masło,jajko i esencję waniliową. Całość dobrze wymieszać, do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać w przygotowaną formę do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika, piec przez 10-12 minut (nie dłużej, bo będą zbyt suche). Wystudzić na kratce.
Przygotować lukier, ucierając cukier puder z mlekiem i esencją waniliową. Polać przestudzone oponki, dowolnie udekorować.