Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek, który wszyscy uwielbiamy. Prosty i pyszny.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i mak dokładnie mieszamy, dodajemy roztopione maslo i dokladnie mieszamy. Jajka ubijamy z cukrempudrem i dodajemy do masy makowej. Dodajemy otartą skórkę z cytryny i kilka kropel olejku migdałowego. Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę wysmarowaną maslem i posypaną bułką tartą. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150 stopni. Możemy sprawdzić patyczkiem czy już jest suchy. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy . A potem dowolnie dekorujemy. Smacznego!!!