Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek, który wszyscy uwielbiamy. Prosty i pyszny.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 341
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 341
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3924
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i mak dokładnie mieszamy, dodajemy roztopione maslo i dokladnie mieszamy. Jajka ubijamy z cukrempudrem i dodajemy do masy makowej. Dodajemy otartą skórkę z cytryny i kilka kropel olejku migdałowego. Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę wysmarowaną maslem i posypaną bułką tartą. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150 stopni. Możemy sprawdzić patyczkiem czy już jest suchy. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy . A potem dowolnie dekorujemy. Smacznego!!!