Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka którą można zrobić w expresowym czasie :) Także idealnie kiedy mamy niezapowiedzianych gości.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli a pod koniec miksowania dodajemy cukier puder.
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy cały czas miksując. Dodajemy mak oraz cukier wanilinowy, aromat i krótko miksujemy.
Masę przelewamy do keksówki natłuszczonej i obsypanej mąką. Pieczemy w temperaturze 185 stopni przez 40 min. Do tzw. suchego patyczka.
Kiedy ciasto ostygnie w kąpieli wodnej roztapiamy białą czekoladę z dwoma łyżkami mleka i rozsmarowujemy na cieście. Delikatnie posypując wierzch makiem.