Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku piekę z moimi dziećmi takie pierniczki, przed świętami je dekorujemy i wieszamy na choinkę. Mamy wielka frajdę z tego wspólnego "pierniczenia"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3667
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1253
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3667
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1253
Składniki
Margarynę topimy a następnie studzimy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 1/2 cm i wykrawamy foremkami na różne kształty.
Gdy pierniczki mają być powieszone na choince należy zrobić w nich dziurki przed upieczeniem, ja to robię rurka do soczków, polecam sprawdzony patent. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy ok.6-8 min. Musimy uważać żeby nie przypalić. upieczone i wystudzone zamykamy szczelnie i chowamy żeby dotrwały do świąt. :D Parę dni przed świętami możemy je polukrować i przyozdobić jak kto lubi. U mnie przeważnie zostają "gołe" bo dzieci nie lubią lukru. SMACZNEGO.