Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku piekę z moimi dziećmi takie pierniczki, przed świętami je dekorujemy i wieszamy na choinkę. Mamy wielka frajdę z tego wspólnego "pierniczenia"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104666
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2033
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5904
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104666
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2033
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5904
Składniki
Margarynę topimy a następnie studzimy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 1/2 cm i wykrawamy foremkami na różne kształty.
Gdy pierniczki mają być powieszone na choince należy zrobić w nich dziurki przed upieczeniem, ja to robię rurka do soczków, polecam sprawdzony patent. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy ok.6-8 min. Musimy uważać żeby nie przypalić. upieczone i wystudzone zamykamy szczelnie i chowamy żeby dotrwały do świąt. :D Parę dni przed świętami możemy je polukrować i przyozdobić jak kto lubi. U mnie przeważnie zostają "gołe" bo dzieci nie lubią lukru. SMACZNEGO.