Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co roku piekę z moimi dziećmi takie pierniczki, przed świętami je dekorujemy i wieszamy na choinkę. Mamy wielka frajdę z tego wspólnego "pierniczenia"
Margarynę topimy a następnie studzimy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 1/2 cm i wykrawamy foremkami na różne kształty.
Gdy pierniczki mają być powieszone na choince należy zrobić w nich dziurki przed upieczeniem, ja to robię rurka do soczków, polecam sprawdzony patent.
Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy ok.6-8 min.
Musimy uważać żeby nie przypalić. upieczone i wystudzone zamykamy szczelnie i chowamy żeby dotrwały do świąt. :D Parę dni przed świętami możemy je polukrować i przyozdobić jak kto lubi.
U mnie przeważnie zostają "gołe" bo dzieci nie lubią lukru. SMACZNEGO.
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 26
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7182
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16061
Pierwsze doświadczenie z tofu jest dla wielu osób rozczarowaniem. Spodziewają...
Odsłon: 143
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 26
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7182
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16061
Pierwsze doświadczenie z tofu jest dla wielu osób rozczarowaniem. Spodziewają...
Odsłon: 143
Składniki
Margarynę topimy a następnie studzimy Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 1/2 cm i wykrawamy foremkami na różne kształty.
Gdy pierniczki mają być powieszone na choince należy zrobić w nich dziurki przed upieczeniem, ja to robię rurka do soczków, polecam sprawdzony patent. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy ok.6-8 min. Musimy uważać żeby nie przypalić. upieczone i wystudzone zamykamy szczelnie i chowamy żeby dotrwały do świąt. :D Parę dni przed świętami możemy je polukrować i przyozdobić jak kto lubi. U mnie przeważnie zostają "gołe" bo dzieci nie lubią lukru. SMACZNEGO.
Przepisy Desery
Desery
Biszkoptowe Kuleczki
Desery
Zwykłe super ciasto z owocami
Desery
Muffiny z rabarbarem
Desery
Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Biszkoptowe Kuleczki
Niesamowite kuleczki na bazie ciastek biszkoptów, które przygotujesz w kilka...
Odsłon: 92
Zwykłe super ciasto z owocami
Kto lubi zwykłe proste ciasta w wykonaniu ?
Odsłon: 1330