Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny piernik, na który ciasto nie musi leżakować, więc można go zrobić dosłownie w ostatniej chwili.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4556
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1176
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 527
Składniki
Mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia przesiać do miski.
Cukier wsypać do drugiej miski. Wybić jajka i ubić.
Dodać powidła, wlać mleko, miód i olej. Wsypać wymieszane wcześniej składniki sypkie. Zmiksować i przelać do foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia (blaszka 24 x 38 cm).
Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Masło roztopić w rondelku. Wsypać cukier i kakao. Wlać śmietankę i wymieszać.
Polewą udekorować ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki orzechów włoskich.