Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny piernik, na który ciasto nie musi leżakować, więc można go zrobić dosłownie w ostatniej chwili.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3809
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 967
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 231
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34223
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 569
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3809
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 967
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 231
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34223
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 569
Składniki
Mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia przesiać do miski.
Cukier wsypać do drugiej miski. Wybić jajka i ubić.
Dodać powidła, wlać mleko, miód i olej. Wsypać wymieszane wcześniej składniki sypkie. Zmiksować i przelać do foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia (blaszka 24 x 38 cm).
Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Masło roztopić w rondelku. Wsypać cukier i kakao. Wlać śmietankę i wymieszać.
Polewą udekorować ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki orzechów włoskich.