Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki piernik piekę od bardzo dawna i zawsze z powidłami śliwkowymi. Powidła śliwkowe nadają ciastu wilgotności, charakteru i pysznego smaku. Fajnym uzupełnieniem całości są bakalie. Piernik nie jest wtedy taki nudny :) Polecam nie tylko od święta. Chociaż wtedy smakuje naprawdę wyjątkowo.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. W misce miksujemy jajka z cukrem, po czym dodajemy mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą oraz przyprawę do piernika. Miksujemy dalej. Pod koniec dodajemy powidła, roztopiony tłuszcz i obtoczone w mące bakalie. Mieszamy dalej do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przelewamy do przygotowanej keksówki i pieczemy 1 h. Piernik dekorujemy polewą czekoladową i przekładamy powidłami śliwkowymi lub marmoladą.