Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt jeszcze trochę czasu zostało a ja już nie mogłam się doczekać w domu zapachu piernika... :)) Piernik bardzo szybki i prosty do zrobienia który z pewnością zagości na moim świątecznym stole
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8448
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8448
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Składniki
Wszystkie składniki miksować razem przez 5min. na największych obrotach. Gotowe ciasto przełożyć do formy UWAGA: Jeśli chcemy piec w keksówce 30/15cm należy piec 60min w temp. 160"-170" - pod koniec pieczenia należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest przepieczone. Natomiast jeśli chcemy piec w formie prostokątnej o wymiarach 25/36cm należy piec 45min.
Po upieczeniu i wystudzeniu przeciąć ciasto na 2-3 części i przełożyć marmoladą. * Przepis na polewę znajduje się na moim profilu.