Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny, mięciutki, błyskawiczny, siostrzyczka i tym razem nie zawiodła. Doskonały na wypiek last minute, gorąco polecam :)) Przepis zmodyfikowałam na porcję wypieku na jedną keksówkę.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91042
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38508
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 304
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91042
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38508
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 304
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszek, dodajemy miód, żółtka, miksujemy krótko. Potem wlewamy śmietanę, miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy mąkę z sodą, kakao, przyprawę do piernika, miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie łyżką. Na końcu wsypujemy bakalie i mieszamy. Keksówkę o wymiarach 12x20 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra-dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Studzimy na kratce, możemy przełożyć powidłami, dowolnie przystrajamy. Smacznego !