Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny, mięciutki, błyskawiczny, siostrzyczka i tym razem nie zawiodła. Doskonały na wypiek last minute, gorąco polecam :)) Przepis zmodyfikowałam na porcję wypieku na jedną keksówkę.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1809
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8376
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 758
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253523
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1809
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8376
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 758
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253523
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszek, dodajemy miód, żółtka, miksujemy krótko. Potem wlewamy śmietanę, miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy mąkę z sodą, kakao, przyprawę do piernika, miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie łyżką. Na końcu wsypujemy bakalie i mieszamy. Keksówkę o wymiarach 12x20 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra-dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Studzimy na kratce, możemy przełożyć powidłami, dowolnie przystrajamy. Smacznego !