Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty placek czekoladowy. Robi się go bardzo prosto ze składników, które w większości masz już w swojej kuchni. Doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy lub herbaty. Mocno czekoladowy, wilgotny w środku.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2533
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2533
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski.
Do garnuszka przełóż masło, połamaną w kostki czekoladę, wlej mleko. Składniki podgrzej do rozpuszczenia i połączenia. Następnie odstaw na bok do wystudzenia.
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij z cukrem na puszystą masę, pod koniec miksowania do białek dodaj żółtka. Mikser odstaw na bok. Do masy jajecznej dodaj mąkę. Składniki wymieszaj delikatnie szpatułką. Na koniec do ciasta dodaj masę czekoladową. Ponownie wymieszaj ciasto.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez około 40 minut (do suchego patyczka).
Upieczony placek czekoladowy wyjmij z piekarnika. Odstaw do wystudzenia. Przed podaniem ciasto możesz ozdobić polewą czekoladową, cukrem pudrem lub świeżymi owocami.