Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty placek czekoladowy. Robi się go bardzo prosto ze składników, które w większości masz już w swojej kuchni. Doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy lub herbaty. Mocno czekoladowy, wilgotny w środku.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4897
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4897
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski.
Do garnuszka przełóż masło, połamaną w kostki czekoladę, wlej mleko. Składniki podgrzej do rozpuszczenia i połączenia. Następnie odstaw na bok do wystudzenia.
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij z cukrem na puszystą masę, pod koniec miksowania do białek dodaj żółtka. Mikser odstaw na bok. Do masy jajecznej dodaj mąkę. Składniki wymieszaj delikatnie szpatułką. Na koniec do ciasta dodaj masę czekoladową. Ponownie wymieszaj ciasto.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez około 40 minut (do suchego patyczka).
Upieczony placek czekoladowy wyjmij z piekarnika. Odstaw do wystudzenia. Przed podaniem ciasto możesz ozdobić polewą czekoladową, cukrem pudrem lub świeżymi owocami.