Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34854
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 356
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 90
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9149
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34854
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 356
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 90
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9149
Składniki
Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić zagłębienie, wkruszyć drożdże, zalać 2-3 łyżkami mleka, posypać 2 łyżeczkami cukru i mąką z brzegów miski. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ponownie odstawić na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto zagnieść na posypanej mąką stolnicy, rozwałkować lub rozciągnąć do wielkości blachy.
Masło podgrzać, wymieszać z cukrem (i migdałami). Wyłożyć na ciasto. Piec 25 minut. Smacznego :)