Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4575
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418006
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4575
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418006
Składniki
Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić zagłębienie, wkruszyć drożdże, zalać 2-3 łyżkami mleka, posypać 2 łyżeczkami cukru i mąką z brzegów miski. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ponownie odstawić na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto zagnieść na posypanej mąką stolnicy, rozwałkować lub rozciągnąć do wielkości blachy.
Masło podgrzać, wymieszać z cukrem (i migdałami). Wyłożyć na ciasto. Piec 25 minut. Smacznego :)