Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1030
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 952
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1030
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 952
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Składniki
Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić zagłębienie, wkruszyć drożdże, zalać 2-3 łyżkami mleka, posypać 2 łyżeczkami cukru i mąką z brzegów miski. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ponownie odstawić na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto zagnieść na posypanej mąką stolnicy, rozwałkować lub rozciągnąć do wielkości blachy.
Masło podgrzać, wymieszać z cukrem (i migdałami). Wyłożyć na ciasto. Piec 25 minut. Smacznego :)