Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty i wilgotny placek ucierany z dodatkiem jogurtu naturalnego skyr , możesz upiec z dowolnym owocami i posypać kruszonką . Jeśli nie masz jogurtu skyr możesz go zastąpić greckim lub zsiadłym mlekiem .
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 79
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 52
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 688
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 79
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 52
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 688
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym . Dodaj olej , sok i skórkę z cytryny oraz jogurt skyr , wymieszaj . Dodaj przesianą mąkę z proszkiem , na koniec dodaj ubitą pianę z białek całość delikatnie wymieszaj .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto na wierz ułóż przekrojone na pół truskawki.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp wierzch placka . Piec w temperaturze 180 st około 30 minut lub do suchego patyczka .