Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty i wilgotny placek ucierany z dodatkiem jogurtu naturalnego skyr , możesz upiec z dowolnym owocami i posypać kruszonką . Jeśli nie masz jogurtu skyr możesz go zastąpić greckim lub zsiadłym mlekiem .
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym . Dodaj olej , sok i skórkę z cytryny oraz jogurt skyr , wymieszaj . Dodaj przesianą mąkę z proszkiem , na koniec dodaj ubitą pianę z białek całość delikatnie wymieszaj .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto na wierz ułóż przekrojone na pół truskawki.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp wierzch placka . Piec w temperaturze 180 st około 30 minut lub do suchego patyczka .