Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty i wilgotny placek ucierany z dodatkiem jogurtu naturalnego skyr , możesz upiec z dowolnym owocami i posypać kruszonką . Jeśli nie masz jogurtu skyr możesz go zastąpić greckim lub zsiadłym mlekiem .
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1353
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1031
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1806
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1353
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1031
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1806
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym . Dodaj olej , sok i skórkę z cytryny oraz jogurt skyr , wymieszaj . Dodaj przesianą mąkę z proszkiem , na koniec dodaj ubitą pianę z białek całość delikatnie wymieszaj .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto na wierz ułóż przekrojone na pół truskawki.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posyp wierzch placka . Piec w temperaturze 180 st około 30 minut lub do suchego patyczka .