Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki w przygotowaniu jabłecznik. Przepis pochodzi z 401. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19308
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19308
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia. Dorzucić kostkę zimnego masła. Dodać erytrol i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, a do dołeczka nałożyć serek waniliowy i wybić jajko. Zagarnąć nożem, następnie wyrobić ciasto. Podzielić na pół. Pierwszą połówkę rozwałkować i przełożyć do foremki (wyłożonej papierem i wysypanej bułką tartą).
Jabłka umyć i przeciąć na pół. Usunąć gniazda nasienne, obrać i ułożyć na cieście. Posypać cynamonem. Przykryć drugą połówką rozwałkowanego ciasta.
Wstawić na 30-35 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po upieczeniu udekorować lukrem (sok z cytryny utrzeć z drobno zmielonym erytrolem). Udekorować melisą.