Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 325
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3944
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 325
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3944
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodawać mak i mąki z proszkiem do pieczenia.
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą.
Wyłożyć do formy (36X12) posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180-200 stopni około godziny.