Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji, że panuje sezon na rabarbar i u mnie nie mogło go zabraknąć ! Pierwszy raz piekłam z nim ciasto ,ale na pewno nie ostatni Kwaśno-słodki smak z lekką cytrynową nutą... Idealny wypiek na wiosenno-letni podwieczorek, na piknik, czy grila ! Koniecznie spróbujcie !
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st C. Dno tortownicy oraz boki natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą.
2. Rabarbar dokładnie myjemy i kroimy na kawałki (ok. 2 cm).
3. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę.
4. Cały czas miksując dodajemy roztopione i przestudzone masło, mus jabłkowy, biały ser, skórkę z cytryny i mielony imbir – dokładnie mieszamy.
5. Do drugiej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy po jednej łyżce masy delikatnie mieszając.
6. Gotowe ciasto nakładamy do formy, wyrównujemy wierzch (najlepiej zwilżoną dłonią) następnie układamy rabarbar lekko wciskając go w ciasto. Posypujemy wierzch bułką tartą.
7. Pieczemy ok. 40-45 min. Do suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem .
Szybkie, kruchutkie i bardzo smaczne ciasto., które piekę z sezonowymi owocam...
Odsłon: 19428
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 35
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 35
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st C. Dno tortownicy oraz boki natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. 2. Rabarbar dokładnie myjemy i kroimy na kawałki (ok. 2 cm). 3. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. 4. Cały czas miksując dodajemy roztopione i przestudzone masło, mus jabłkowy, biały ser, skórkę z cytryny i mielony imbir – dokładnie mieszamy. 5. Do drugiej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy po jednej łyżce masy delikatnie mieszając. 6. Gotowe ciasto nakładamy do formy, wyrównujemy wierzch (najlepiej zwilżoną dłonią) następnie układamy rabarbar lekko wciskając go w ciasto. Posypujemy wierzch bułką tartą. 7. Pieczemy ok. 40-45 min. Do suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem .
Przepisy Desery
Desery
Sernikobrownie z rabarbarem
Desery
Placek włoski - prosty przepis na domowe ciasto
Desery
Ciasto króla Oskara
Desery
Tarta migdałowa z rabarbarem
Sernikobrownie z rabarbarem
Czekolada i masa serowa – brzmi jak połączenie idealne, jeśli chodzi o ciasto...
Odsłon: 1
Placek włoski - prosty przepis na domowe ciasto
Proste w przygotowaniu ciasto, które uda się każdemu. Wystarczy odrobina czas...
Odsłon: 50