Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny placek na kruchym spodzie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10484
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12908
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4656
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10484
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12908
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4656
Składniki
ciasto kruche zagniatamy ciasto i zawijamy w folie i do lodówki na 1-3 godziny (można dłużej)
wiśnie drylujemy; wkładamy do garnka dosypujemy cukier i na małym gazie zagotowujemy. Odcedzamy sok dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną; mieszamy i to wszystko dodajemy do wiśni.
ciasto biszkoptowe: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch, dodajemy śmietanę, mąki, sól, i ubita na sztywno pianę z białek i z cukru
Kruche ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy formę 25x24cm (można użyć też tortownicy) formujemy ok 3cm rant. Pieczemy z 15 minut w 200 stopniach. Podpieczony spód posypujemy 2 -4 łyżkami bułki tartej wykładamy wiśnie, zalewamy ciastem biszkoptowym i pieczemy ok 20 minut w 160-170st. Przestudzone lekko ciasto posypujemy cukrem pudrem