Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki twarogowo - bananowe to propozycja na proste szybkie i smaczne śniadanie. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno więc można je spakować dzieciakom do szkoły, czy zabrać do pracy. Polecam
naczynie wyższe, widelec, patelnia, nóż,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Ser rozgnieść dokładnie widelcem razem z jajkami i cukrem waniliowym. Banany obrać pokroić na mniejsze kawałki , skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem lub tłuczkiem. Ser połączyć z bananami dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników( mąki tyle by masa była dosyć gęsta ). Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem . Smażyć na rumiano z obydwu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z dowolnym dżemem lub powidłami, ze śmietaną itp.... Smacznego.
Przygotowanie ciasta.
Placuszki gotowe do podania.