Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki twarogowo - bananowe to propozycja na proste szybkie i smaczne śniadanie. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno więc można je spakować dzieciakom do szkoły, czy zabrać do pracy. Polecam
naczynie wyższe, widelec, patelnia, nóż,
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 413
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 413
Składniki
Ser rozgnieść dokładnie widelcem razem z jajkami i cukrem waniliowym. Banany obrać pokroić na mniejsze kawałki , skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem lub tłuczkiem. Ser połączyć z bananami dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników( mąki tyle by masa była dosyć gęsta ). Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem . Smażyć na rumiano z obydwu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z dowolnym dżemem lub powidłami, ze śmietaną itp.... Smacznego.
Przygotowanie ciasta.
Placuszki gotowe do podania.