Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki dobre zarówno na deser, jak i w ramach śniadania, czy kolacji. Pyszne na zimno, jak i na ciepło.
Patelnia, miska, łyżka, rózga do ręcznego wymieszania ciasta.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1345
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1803
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 282
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 601
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1345
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1803
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 282
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 601
Składniki
Do miski przełożyć skyr, dodać do niego mąkę, proszek do pieczenia, erytrytol (można zamienić na cukier, miód), kilka kropel aromatu waniliowego, sypnąć cynamonu wedle uznania ( ja nie żałowałam) i wbić jajko. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać jabłko do wszystkich składników umieszczonych w misce. Wszystko ręcznie wymieszać. Patelnię popsikać olejem (lub posmarować olejem za pomocą pędzelka) i porządnie rozgrzać. Nakładać łyżką porcje na placuszki. Smażyć placki na niedużej temperaturze z obu stron.