Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie placuszki dobre zarówno na deser, jak i w ramach śniadania, czy kolacji. Pyszne na zimno, jak i na ciepło.
Patelnia, miska, łyżka, rózga do ręcznego wymieszania ciasta.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19593
Składniki
Do miski przełożyć skyr, dodać do niego mąkę, proszek do pieczenia, erytrytol (można zamienić na cukier, miód), kilka kropel aromatu waniliowego, sypnąć cynamonu wedle uznania ( ja nie żałowałam) i wbić jajko. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać jabłko do wszystkich składników umieszczonych w misce. Wszystko ręcznie wymieszać. Patelnię popsikać olejem (lub posmarować olejem za pomocą pędzelka) i porządnie rozgrzać. Nakładać łyżką porcje na placuszki. Smażyć placki na niedużej temperaturze z obu stron.