Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najbardziej lubię własnie z truskawkami
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336575
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3342
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422408
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2358
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336575
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3342
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422408
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2358
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, 3 łyżek cukru i proszku do pieczenia zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części: jedna większa i dwie mniejsze. Ciasto włożyć do zamrażalnika aby stwardniało.
W tym czasie umyte osuszone truskawki przekroić na połówki. Foremkę o wymiarach 23 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dno zetrzeć na tarce większą część ciasta. Rozłożyć truskawki, zetrzeć mniejszą część ciasta. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę i wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i piec ok. 40 minut.