Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna pascha to znakomity deser, który powstaje z połączenia twarogu wraz z cukrem, żółtkami i bakaliami. Smakuje jak sernik na zimno. Jeśli jeszcze do tej pory nie przygotowywaliście jej na święta, warto wypróbować przepis. Jaki twaróg wybrać? Do przygotowania paschy najlepiej sprawdzi się tłusty twaróg. Możesz także sięgnąć po zmielony ser, jednak pamiętaj, aby dokładnie go odsączyć na sitku przed dodaniem do żółtek.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 326
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 184
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 775
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 326
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 184
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 775
Składniki
Biały ser zmiel dwukrotnie, po czym przetrzyj przez sitko z małymi oczkami.
Żółtka przełóż do żaroodpornej miski i utrzyj wraz z cukrem oraz pastą waniliową. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
W garnku podgrzej wodę, postaw na nim miskę z żółtkami i mieszaj energicznie do momentu, aż zgęstnieją. Następnie odstaw.
Do miski z żółtkami dodaj masło i biały ser. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj bakalie, rum i ponownie wymieszaj.
Do foremki włóż dwie gazy. Przełóż masę i wyrównaj z wierzchu. Wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po upływie czasu wyjmij paschę, pociągnij za końcówki gazy i przenieś na talerz.