Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna pascha to znakomity deser, który powstaje z połączenia twarogu wraz z cukrem, żółtkami i bakaliami. Smakuje jak sernik na zimno. Jeśli jeszcze do tej pory nie przygotowywaliście jej na święta, warto wypróbować przepis. Jaki twaróg wybrać? Do przygotowania paschy najlepiej sprawdzi się tłusty twaróg. Możesz także sięgnąć po zmielony ser, jednak pamiętaj, aby dokładnie go odsączyć na sitku przed dodaniem do żółtek.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3756
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3756
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
Biały ser zmiel dwukrotnie, po czym przetrzyj przez sitko z małymi oczkami.
Żółtka przełóż do żaroodpornej miski i utrzyj wraz z cukrem oraz pastą waniliową. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
W garnku podgrzej wodę, postaw na nim miskę z żółtkami i mieszaj energicznie do momentu, aż zgęstnieją. Następnie odstaw.
Do miski z żółtkami dodaj masło i biały ser. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj bakalie, rum i ponownie wymieszaj.
Do foremki włóż dwie gazy. Przełóż masę i wyrównaj z wierzchu. Wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Po upływie czasu wyjmij paschę, pociągnij za końcówki gazy i przenieś na talerz.