Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 60
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 60
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180stC. Przygotowujemy blaszkę na muffinki i 12 papierowych papilotek. Do miski przesiewamy make, proszek do pieczenia i sól, cukier i mak.
W dzbanku roztrzepujemy widelcem jajka, a potem dodajemy mleko, masło i skórkę z pomarańczy oraz sok. Szybko i delikatnie mieszamy składniki suche z mokrymi na mniej-wiecej gładkie ciasto. Nie za długo!
Wkładamy ciasto do papilotek i pieczemy przez 20min, az beda ladnie wyrośnięte i złotawe.