Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180stC. Przygotowujemy blaszkę na muffinki i 12 papierowych papilotek. Do miski przesiewamy make, proszek do pieczenia i sól, cukier i mak.
W dzbanku roztrzepujemy widelcem jajka, a potem dodajemy mleko, masło i skórkę z pomarańczy oraz sok. Szybko i delikatnie mieszamy składniki suche z mokrymi na mniej-wiecej gładkie ciasto. Nie za długo!
Wkładamy ciasto do papilotek i pieczemy przez 20min, az beda ladnie wyrośnięte i złotawe.