Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OBŁĘDNIE, pyszne czekoladowe ciasto. Wilgotne, mięciutkie przełożone dżemem porzeczkowym i dwoma masami. Od dziś moje najlepsze... ulubione. Dosłownie można się w nim ,,zakochać". Przepis z internetu, ilość składników dobrałam wg swoich potrzeb.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 619
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 619
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Polewa do ciasta czekoladowego: Wszystko zagotować, do rozpuszczenia składników i wystudzić. Białka ubić mikserem na sztywną pianę, dodać cukier, po jednym żółtku. Następnie wlać powoli wystudzoną masę kakową, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Przelać do formy o rozm. 20x36cm., wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180'C ok. 45 min. Po wystudzeniu, wyjąć i przekroić ciasto na 2 blaty.
Masa serowa: Masło lub margarynę utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru i 2 łyżkami cukru waniliowego. Następnie dodawać po łyżce ser cały czas mieszając.
Masa śmietanowa: Do miski wlać śmietanę, 1 łyżkęcukru , śmietan-fixy. Wszystko ubić na sztywno.
Przełożenie: Ciasto-dżem-masa serowa-ciasto-dżem-masa śmietanowa-starta czekolada