Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bitą śmietaną i oprószone cukrem pudrem. Niebywały karnawałowy przysmak. ;)
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 675
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 76
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 582
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 98
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7843
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 675
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 76
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 582
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 98
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7843
Składniki
Mąkę przesiać do miski (odłożyć ok 2 łyżek). Zrobić wgłębienie i wkruszyć drożdże. Dodać łyżkę cukru (ok 20 g), letnie mleko. Wymieszać i pozostawić rozczyn w ciepłym miejscu pod przykryciem na ok 15 minut aż objętość się podwoi.
Po tym czasie dodać jajka, masło, resztę cukru. Wyrobić gładkie ciasto i pozostawić ponownie do wyrośnięcia na ok 30 minut.
Stolnicę posypać mąką. Wyjąć ciasto i uformować wałki grubości dużego palca i długości ok 30 cm. Uformować precle. Wyłożyć ja na blasze i pozostawić do ponownego wyrośnięcia.
W tym czasie w rondelku nagrzać olej i smażyć pojedynczo precle z każdej strony aż do zarumienienia.
Śmietanę ubić na sztywno. Ja dodałam śmietan-fixu oraz cukier wanilinowy. Śmietanę przełożyć do szprycy i naszpikować nią precle. Posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)