Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta ze śliwkami jest wspaniałą alternatywą dla gotowych ciastek, w których jest pełno chemii. Przygotowanie jej zajmuje tylko chwilę.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1354
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1354
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8847
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Składniki
Z podanych składników ręcznie ugniatasz ciasto w trakcie przygotowywania owoców ciasto czeka w lodówce, po przygotowaniu owoców ciastem wylepiasz blaszkę i nakłuwasz widelcem, układasz owoce (jeżeli śliwki to skórką do dołu) i do piekarnika na 35min. Po wyjęciu z piekarnika można posypać tartę cukrem pudrem.