Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto szybko znikające ;))
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12130
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12817
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4422
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12130
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12817
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4422
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na drobne kawałki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.
Jajka ubić z cukrem, dodać olej, jogurt, sól i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać.
Formę (u mnie tortownica o średnicy 22cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Na wierzch położyć jabłka i posypać brązowym cukrem i cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 40 minut