Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto szybko znikające ;))
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36199
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 379
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 228
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36199
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 379
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na drobne kawałki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.
Jajka ubić z cukrem, dodać olej, jogurt, sól i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać.
Formę (u mnie tortownica o średnicy 22cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Na wierzch położyć jabłka i posypać brązowym cukrem i cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 40 minut