Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto szybko znikające ;))
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 774
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3120
Polecam.
Odsłon: 1919
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 774
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3120
Polecam.
Odsłon: 1919
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na drobne kawałki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.
Jajka ubić z cukrem, dodać olej, jogurt, sól i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać.
Formę (u mnie tortownica o średnicy 22cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Na wierzch położyć jabłka i posypać brązowym cukrem i cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 40 minut