Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PROSTE ciasto z owocami i kruszonką!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
W misce miksujemy jajka oraz cukier na jasną, puszystą masę (ok. 5 minut), wlewamy olej, dalej miksujemy. Dodajemy proszek do pieczenia, mąkę, na końcu jogurt grecki. Masa powinna wyjść dosyć gęsta. W kielichu blendera ręcznego miksujemy mąkę, cukier, masło przez kilka sekund aż powstanie kruszonka. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem foremki (u mnie o wymiarach 18 x 26 cm). Równomiernie rozrzucamy owoce, a na nie kruszonkę. Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia włączyć termoobieg.