Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 66
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 48
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 154
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 66
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 48
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 154
Składniki
Twaróg zmielić. Masło roztopić i schłodzić. 5 żółtek i 3 całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do sera i zmiksować, dodać przestudzony tłuszcz i utrzeć, potem stopniowo dodawać kaszę i ucierać wszystko do połączenia składników. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Rodzynki przelać wrzątkiem, odsączyć i posypać 2 łyżkami mąki pszennej, wymieszać. Dodać do białek, wymieszać. Pianę z rodzynkami dodać do masy serowej. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok 60 min. Po tym czasie zostawić w piekarniku przez ok. pół godziny. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.