Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4437
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424051
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4437
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424051
Składniki
Twaróg zmielić. Masło roztopić i schłodzić. 5 żółtek i 3 całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do sera i zmiksować, dodać przestudzony tłuszcz i utrzeć, potem stopniowo dodawać kaszę i ucierać wszystko do połączenia składników. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Rodzynki przelać wrzątkiem, odsączyć i posypać 2 łyżkami mąki pszennej, wymieszać. Dodać do białek, wymieszać. Pianę z rodzynkami dodać do masy serowej. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok 60 min. Po tym czasie zostawić w piekarniku przez ok. pół godziny. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.