Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97728
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97728
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Składniki
Twaróg zmielić. Masło roztopić i schłodzić. 5 żółtek i 3 całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do sera i zmiksować, dodać przestudzony tłuszcz i utrzeć, potem stopniowo dodawać kaszę i ucierać wszystko do połączenia składników. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Rodzynki przelać wrzątkiem, odsączyć i posypać 2 łyżkami mąki pszennej, wymieszać. Dodać do białek, wymieszać. Pianę z rodzynkami dodać do masy serowej. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok 60 min. Po tym czasie zostawić w piekarniku przez ok. pół godziny. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.