Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 429
Dodano: 21.05.2019
Odsłon: 6522
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Obieramy banany, kroimy w plasterki i kropimy cytryną.
W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukier puder i serek mascarpone, ciągle miksując, aż do połączenia. Do kremu możemy dodać utrwalacz do bitej śmietany.
Na dnie formy układamy połowę herbatników jeden obok drugiego. Na herbatnikach układamy połowę bananów w plasterkach. Równomiernie wykładamy cały krem.
Na warstwie kremu układamy pozostałe plasterki bananów, następnie przykrywamy herbatnikami.
Gotowe ciasto najlepiej przyłożyć czymś ciężkim (ja użyłam prostokątnego półmiska) i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

pelen_brzuszek 22 maja 2019Zgłoś do usunięcia
świetne ciacho :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 22 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Super ciacho :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 21 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Ale super ciacho :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 21 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Szybki i pyszny :) Super :)7 Kto głosował? | Odpowiedz