Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatnikowo bananowy przekładaniec na szybki deser, bez pieczenia.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Obieramy banany, kroimy w plasterki i kropimy cytryną. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukier puder i serek mascarpone, ciągle miksując, aż do połączenia. Do kremu możemy dodać utrwalacz do bitej śmietany.
Na dnie formy układamy połowę herbatników jeden obok drugiego. Na herbatnikach układamy połowę bananów w plasterkach. Równomiernie wykładamy cały krem.
Na warstwie kremu układamy pozostałe plasterki bananów, następnie przykrywamy herbatnikami.
Gotowe ciasto najlepiej przyłożyć czymś ciężkim (ja użyłam prostokątnego półmiska) i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!