Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nie co do wykonania na szybko przez każdego.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 98
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 98
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Śmietanę wymieszać z cukrem i gotować 5 minut na wolnym ogniu. Dodać galaretkę , wymieszać aż się rozpuści, pozostawić do zgęstnienia. Orzechy włoskie umyć , pokroić na drobno.
Wafle smarować naprzemiennie. Masa kajmakowa.
Przykryć waflem i nałożyć masę cytrynową.
Przykryć waflem, następnie masa kajmakowa, wafel masa cytrynowa, wafel i na wierzch masa kajmakowa. Posypać wierzch orzechami.
Schłodzić w lodówce pokroić na porcje.