Do góry

Desery Przepis na:

Przekładaniec waflowy

Przekładaniec waflowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 1089

Dodano:

Odsłon: 295

Słodkie co nie co do wykonania na szybko przez każdego.

Składniki

  • Wafle tortowe - 1 opakowanie
  • Masa kajmakowa - 160 g - 1/2 puszki
  • Śmietana 30 % - 1 szklanka
  • Cukier kryształ - 1/2 szklanki
  • Galaretka o smaku cytrynowym
  • Orzechy włoskie - 5 dag
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przekładaniec waflowy

Przygotowanie

  1. Śmietanę wymieszać z cukrem i gotować 5 minut na wolnym ogniu. Dodać galaretkę , wymieszać aż się rozpuści, pozostawić do zgęstnienia. Orzechy włoskie umyć , pokroić na drobno.

  2. Wafle smarować naprzemiennie. Masa kajmakowa.

  3. Przykryć waflem i nałożyć masę cytrynową.

  4. Przykryć waflem, następnie masa kajmakowa, wafel masa cytrynowa, wafel i na wierzch masa kajmakowa. Posypać wierzch orzechami.

  5. Schłodzić w lodówce pokroić na porcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń