Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding bananowy z jabłkami z dodatkiem nasion chia to pomysł na zdrowy i kolorowy deser. Polecam każdemu łasuchowi.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 847
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2731
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 847
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2731
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3155
Składniki
Banana obrać ze skórki, pokroić włożyć do wysokiego pojemnika, wlać mleko, dodać ziarenka z laski wanilii, zmiksować.
Wsypać 2 łyżki nasion chia, wymieszać, dosłodzić miodem, doprawić sokiem z cytryny. Odłożyć w chłodne miejsce do napęcznienia. Szczyptę szafranu zamoczyć w łyżce gorącej wody.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać 200 ml wody, dodać kawałek cynamonu, cukier i 3-4 goździki, gotować do miękkości.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z jabłkami , zagotować, wymieszać z wodą z szafranu.
Połowę kisielu wlać do przygotowanych pucharków.Wlać tężejący pudding, przykryć resztą kisielu, schłodzić. Przed podaniem po wierzchu deser posypać musli z granolą i orzechami.