Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser dla dorosłych. Ma gładką, puszystą konsystencję, jest delikatny i smaczny. Przepis jest banalnie prosty i każdy go spokojnie zrobi.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Odlać pół szklanki mleka, rozpuścić w niej budynie. W pozostałej części mleka rozpuścić cappuccino i przygotować na nim budyń według przepisu. W osobnej szklance zalać bakalie alkoholem i odstawić na około 30min. Do wystudzonej masy budyniowej dodać nasączone bakalie. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji i przelać do pucharków. Udekorować płatkami migdałowymi.