Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser dla dorosłych. Ma gładką, puszystą konsystencję, jest delikatny i smaczny. Przepis jest banalnie prosty i każdy go spokojnie zrobi.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1429
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 455
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1429
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 455
Składniki
Odlać pół szklanki mleka, rozpuścić w niej budynie. W pozostałej części mleka rozpuścić cappuccino i przygotować na nim budyń według przepisu. W osobnej szklance zalać bakalie alkoholem i odstawić na około 30min. Do wystudzonej masy budyniowej dodać nasączone bakalie. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji i przelać do pucharków. Udekorować płatkami migdałowymi.