Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z truskawkami to tradycyjne ciasto ucierane z dodatkiem truskawek świeżych lub mrożonych. Zrobione jest na oleju dlatego jest fajnie wilgotne. Można je oczywiście zrobić z różnymi owocami i z każdymi smakuje wyśmienicie.
Jajka i olej do tego ciasta powinny być w temperaturze pokojowej.
Jajka wbiłam do miski miksera. Dosypałam do nich cukier zwykły i waniliowy i utarłam na jasny puszysty krem. Następnie cienkim strumieniem wlałam do masy jajecznej olej. Zmiksowałam do połączenia. Mąkę pszenną przesiałam z proszkiem do pieczenia do oddzielnej miseczki i wymieszałam dokładnie łyżką. Następnie dodałam ją partiami do utartych jajek z cukrem i olejem. Gdy wszystko się połączyło, dodałam do ciasta zapach cytrynowy i zmiksowałam. Ciasto przelałam do kwadratowej tortownicy o wymiarach ok. 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Mrożone truskawki wrzuciłam do miseczki i wsypałam do nich ok. 1-2 łyżki mąki pszennej. Truskawki obtoczyłam w mące a następnie poutykałam w cieście. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam do suchego patyczka, czyli ok. godziny w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wyjęłam i wystudziłam na metalowej kratce. Przed podaniem ciasto oprószyłam cukrem pudrem.
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 14
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4419
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2022
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 14
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4419
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2022
Składniki
Jajka i olej do tego ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka wbiłam do miski miksera. Dosypałam do nich cukier zwykły i waniliowy i utarłam na jasny puszysty krem. Następnie cienkim strumieniem wlałam do masy jajecznej olej. Zmiksowałam do połączenia. Mąkę pszenną przesiałam z proszkiem do pieczenia do oddzielnej miseczki i wymieszałam dokładnie łyżką. Następnie dodałam ją partiami do utartych jajek z cukrem i olejem. Gdy wszystko się połączyło, dodałam do ciasta zapach cytrynowy i zmiksowałam. Ciasto przelałam do kwadratowej tortownicy o wymiarach ok. 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Mrożone truskawki wrzuciłam do miseczki i wsypałam do nich ok. 1-2 łyżki mąki pszennej. Truskawki obtoczyłam w mące a następnie poutykałam w cieście. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam do suchego patyczka, czyli ok. godziny w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wyjęłam i wystudziłam na metalowej kratce. Przed podaniem ciasto oprószyłam cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Rolada z truskawkami
Desery
Ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Tarta z rabarbarem i bezą
Desery
Rabarbarotka
Rolada z truskawkami
Rolada z truskawkami to efektowne, lekkie i smakowite ciasto – idealne na sło...
Odsłon: 15
Ciasto ucierane z truskawkami
Ciasto ucierane należy do najprostszych w realizacji. Właściwie nie ma prawa...
Odsłon: 56