Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 600
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 265
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 600
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 265
Składniki
Jaja oddzielić. Białka ubić z cukrem i żółtkami. Do piany dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie delikatnie wymieszać - upiec biszkopt. Następnie odrobinę namoczyć go syropem z brzoskwiń.
Ugotować 2 kisiele wg przepisu, tyle że zamiast wody użyć soku. Do gotującego kisielu dodać galaretkę pomarańczową namoczoną w 5łyżkach zimnej wody oraz drobno pokrojone brzoskwinie z puszki. Gotować wszystko ok. 2min. na małym ogniu. Gorącą masę wylać na upieczony biszkopt i odstawić do wystudzenia.
Ubić 1litr śmietany, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/4szk. wrzątku (poczekać,aż ostygnie). Masą pokryć ciasto. Wierzch posypać startymi wiórkami czekoladowymi.