Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszna szarlotka, bardzo prosta w przygotowaniu, delikatna w smaku, a zjedzona na ciepło z dodatkiem lodów to już prawdziwa uczta dla podniebienia :-) Przepis na formę ok. 26x38 cm.
Forma ok. 26x38 cm
Z wymienionych składników wyrobić ciasto, włożyć do woreczka i na min. 30 minut do lodówki.
W tym czasie przygotowujemy jabłka. Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, doprawiamy cukrem pudrem i cynamonem, mieszamy i smażymy do całkowitego odparowania soku. Następnie studzimy.
Formę wysmarować masłem i oprószyć tartą bułką. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na pół. Jedną połowę pokroić na cienkie plastry i wykładać spód formy. Dokładnie dociskać tworząc jedną całość. Ciasto ponakłuwać widelcem i wyłożyć na całej powierzchni wystudzone jabłka. Na górę ułożyć cienko pokrojone plastry drugiej połowy ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra-dół przez 50 minut do zrozumienia.
Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Polecam, bo ciacho jest pyszne :-)
SMACZNEGO!!!
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 52
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7206
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 301
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 49
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 63
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 52
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7206
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 301
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 49
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 63
Składniki
Z wymienionych składników wyrobić ciasto, włożyć do woreczka i na min. 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy jabłka. Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, doprawiamy cukrem pudrem i cynamonem, mieszamy i smażymy do całkowitego odparowania soku. Następnie studzimy. Formę wysmarować masłem i oprószyć tartą bułką. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na pół. Jedną połowę pokroić na cienkie plastry i wykładać spód formy. Dokładnie dociskać tworząc jedną całość. Ciasto ponakłuwać widelcem i wyłożyć na całej powierzchni wystudzone jabłka. Na górę ułożyć cienko pokrojone plastry drugiej połowy ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra-dół przez 50 minut do zrozumienia. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i posypać cukrem pudrem. Polecam, bo ciacho jest pyszne :-) SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Sobotni placek z rabarbarem
Desery
Tarta z mascarpone i borówkami amerykańskimi
Desery
Deser toffee z karmelizowanymi migdałami
Desery
Kruchy placek ze śliwką i kruszonką
Sobotni placek z rabarbarem
Zbliża się weekend, a ty znów nie masz pomysłu na to, jakie ciasto zaserwować...
Odsłon: 5
Tarta z mascarpone i borówkami amerykańskimi
Szybka do zrobienia, wdzięczna w smaku tarta z kremem mascarpone, posypaną bo...
Odsłon: 37