Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe lody cytrynowe. Kremowe, orzeźwiające.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1683
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1480
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1690
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1683
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1480
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1690
Składniki
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem niewielkiej szczypty soli.
Do papki cytrynowo-cukrowej dodać połowę ubitej śmietanki i delikatnie wymieszać, np łyżką. Gdy masa będzie jednolita dodajemy drugą połowę śmietanki i również delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do pojemnika. Zamykamy szczelnie i wkładamy do zamrażalnika. Czekamy aż się dobrze zamrożą i ... Smacznego!