Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejsze popołudnie andrzejkowe dla wnuków przygotowałam deserki z różnych kolorów galaretek , owoców, oraz z ubitej śmietany. Do każdego deserku dołożyłam gałkę pysznych lodów czekoladowych.
 
        pucharki lub szklanki, garnek, mikser, nóż,
 
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17158
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6651
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17158
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6651
 
         
         
                Składniki
Różne kolory galaretek przygotować według opisu na opakowaniu. Przygotować szklanki, do kilku szklanek włożyć opłukane oczyszczone ze szypułek i pokrojone na połówki truskawki a do kolejnych odsączony z soku i pokrojony w kawałki ananas. Następnie do szklanek rozlać galaretki i ułożyć pod skosem podkładając czymś szklankę. Zostawić do stężenia. Gdy galaretki już gotowe dodać inny kolor r przygotowanej galaretki i ponownie odłożyć do zastygnięcia. Udekorować ubitą na sztywno śmietaną oraz gałką lodu czekoladowego.
Przygotowanie galaretek.
Bita śmietana gotowa.
Deserki gotowe do podania wnukom.