Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejsze popołudnie andrzejkowe dla wnuków przygotowałam deserki z różnych kolorów galaretek , owoców, oraz z ubitej śmietany. Do każdego deserku dołożyłam gałkę pysznych lodów czekoladowych.
pucharki lub szklanki, garnek, mikser, nóż,
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
Różne kolory galaretek przygotować według opisu na opakowaniu. Przygotować szklanki, do kilku szklanek włożyć opłukane oczyszczone ze szypułek i pokrojone na połówki truskawki a do kolejnych odsączony z soku i pokrojony w kawałki ananas. Następnie do szklanek rozlać galaretki i ułożyć pod skosem podkładając czymś szklankę. Zostawić do stężenia. Gdy galaretki już gotowe dodać inny kolor r przygotowanej galaretki i ponownie odłożyć do zastygnięcia. Udekorować ubitą na sztywno śmietaną oraz gałką lodu czekoladowego.
Przygotowanie galaretek.
Bita śmietana gotowa.
Deserki gotowe do podania wnukom.