Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejsze popołudnie andrzejkowe dla wnuków przygotowałam deserki z różnych kolorów galaretek , owoców, oraz z ubitej śmietany. Do każdego deserku dołożyłam gałkę pysznych lodów czekoladowych.
pucharki lub szklanki, garnek, mikser, nóż,
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414515
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2325
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414515
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2325
Składniki
Różne kolory galaretek przygotować według opisu na opakowaniu. Przygotować szklanki, do kilku szklanek włożyć opłukane oczyszczone ze szypułek i pokrojone na połówki truskawki a do kolejnych odsączony z soku i pokrojony w kawałki ananas. Następnie do szklanek rozlać galaretki i ułożyć pod skosem podkładając czymś szklankę. Zostawić do stężenia. Gdy galaretki już gotowe dodać inny kolor r przygotowanej galaretki i ponownie odłożyć do zastygnięcia. Udekorować ubitą na sztywno śmietaną oraz gałką lodu czekoladowego.
Przygotowanie galaretek.
Bita śmietana gotowa.
Deserki gotowe do podania wnukom.