Do góry

Desery Przepis na:

pysznie aksamitny sernik pieczony bez spodu z morelą i żurawiną...

pysznie aksamitny sernik pieczony bez spodu z morelą i żurawiną...

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1696

Dodano:

Odsłon: 19114

sernik jest aksamitny, delikatny, aromatyczny, wilgotny, nie opadł-jest wysoki............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • jajka 6 sztuk "L"
  • cukier 1 szklanka
  • aromat pomarańczowy 1 łyżeczka
  • twaróg 1 kg/wiaderko
  • śmietana gęsta 150 ml
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • kasza manna 6 łyżek
  • masło 5 dag/stopione
  • żurawina 1/2 szklanki
  • morele suszone 100 gram
  • cukier puder - ile potrzeba
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
pysznie aksamitny sernik pieczony bez spodu z morelą i żurawiną...

Przygotowanie

  1. składniki do sernika o temperaturze pokojowej, do dekoracji jajeczka słodkie = w robocie utrzeć do białości jajka, cukier, aromat pomarańczowy na dużych obrotach z 3-4 minuty

    do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, kaszkę manną, budyń bez cukru, śmietanę 18%, stopione wystudzone masło i połączyć składniki na dużych obrotach nie za długo

    suszone morele pokroić na małe kawałeczki (kroję nożyczkami kuchennymi), razem z żurawiną wsypać do masy serowej i połączyć składniki nie za długo

    tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy wlać sernik, parę razy stuknąć formą o blat aby odpowietrzyć masę

    piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach, przed podaniem posypać pudrem cukrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń