Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser aLa Tiramisu zrobiony z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą naturalną z amaretto, przełożonych kremem tiramisu i kremem waniliowym, posypany kakao. Deser składa się z dwóch warstw. Prosty i szybki w przygotowaniu.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 493
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1995
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 493
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1995
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Kremy przygotowujemy w dwóch oddzielnych miseczkach według instrukcji która jest na opakowaniach kremów. W przygotowanym pojemniku w którym będziemy przygotowywać deser układamy na dnie nasączone w kawie zmieszanej z amaretto biszkoptami. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem tiramisu, posypujemy kakao. Nakładamy kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów i wykładamy krem waniliowy. Krem waniliowy równo rozprowadzamy i posypujemy kakao. Gotowy deser wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy konsumować. Deser idealny jest do porannej lub popołudniowej kawy. Smacznego !!!