Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser aLa Tiramisu zrobiony z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą naturalną z amaretto, przełożonych kremem tiramisu i kremem waniliowym, posypany kakao. Deser składa się z dwóch warstw. Prosty i szybki w przygotowaniu.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4503
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4503
Składniki
Kremy przygotowujemy w dwóch oddzielnych miseczkach według instrukcji która jest na opakowaniach kremów. W przygotowanym pojemniku w którym będziemy przygotowywać deser układamy na dnie nasączone w kawie zmieszanej z amaretto biszkoptami. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem tiramisu, posypujemy kakao. Nakładamy kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów i wykładamy krem waniliowy. Krem waniliowy równo rozprowadzamy i posypujemy kakao. Gotowy deser wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy konsumować. Deser idealny jest do porannej lub popołudniowej kawy. Smacznego !!!