Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo prosty i smaczny krem mocno czekoladowy. Krem nadaje się do tortów, deserów itp. Polecam.
garnek, mikser,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 31
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 759
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14061
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 31
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 759
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14061
Składniki
Śmietanę 30 % przelać do garnka i podgrzewać na małym ogniu dodając połamane kawałki czekolady. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia czekolad cały czas mieszając. Po całkowitym rozpuszczeniu czekolad, garnek z masą czekoladową zdjąć z ognia wystudzić, przykryć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia po wyjęciu masę czekoladową zmiksować z bitą śmietanką w proszku - śnieżką i krem gotowy. Rada ; Jeżeli potrzebujemy dużą ilość kremu czekoladowego to; Taki krem można połączyć ze zrobionym według opisu na opakowaniu gotowym kremem czekoladowym też jest bardzo smaczny.