Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rachatłukum inaczej ''ukojenie gardła''Ma konsystencję galaretki, miękkiej i rozpływającej się w ustach. Istna rozkosz dla podniebienia.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1016
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1385
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6268
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1016
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1385
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6268
Składniki
dodatkowo; mała brytfanka papier do pieczenia oliwka do posmarowania papieru cukier puder do obtoczenia cukierków wykonanie; Cukier zagotuj z goździkami i laską cynamonu w szklance wody. Dodaj sok z cytryny. W pozostałej wodzie rozpuść mączkę ziemniaczaną i wlewaj bardzo powoli do gotującego się cukru. Gotować około dwie godziny bardzo często mieszając. Ma powstać bardzo gęsta masa, która podczas mieszania ma odchodzić od dna garnka. Kiedy masa już będzie na tyle twarda i będzie odchodziła od dna naczynia, przełożyć ją na posmarowany lekko oliwką papier do pieczenia w brytfance. Odstawić w chłodne i przewiewne miejsce na kilka godzin. Po czym wyjąć masę z papierem, odwrócić tak aby papier znalazł się u góry. Zdjąć go i pociąć masę na kostki. Obtaczać w cukrze pudrze.