Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 202
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 202
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
1. podgrzać lekko 1/2 szkl mleka, dodaj drożdże, łyżkę cukru i mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, zrobić dołek, wlac drożdże, jajka, olej, resztę cukru, szczyptę soli, wymieszać, dolewać powoli lekko podgrzane mleko, wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od dłoni, 3. przykryć sciereczką, odstawić do wyrośnięcia, 4. rozgrzac olej, oddzielać łyżką porcje ciasta, smażyć na rumiano (sprawdzaś patyczkiem, czy racuchy są upieczone, posypać cukrem pudrem, smacznego