Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne wypieki na tę porę roku
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1276
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 133
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 294
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 126
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3226
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1276
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 133
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 294
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 126
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3226
Składniki
1. podgrzać lekko 1/2 szkl mleka, dodaj drożdże, łyżkę cukru i mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, zrobić dołek, wlac drożdże, jajka, olej, resztę cukru, szczyptę soli, wymieszać, dolewać powoli lekko podgrzane mleko, wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od dłoni, 3. przykryć sciereczką, odstawić do wyrośnięcia, 4. rozgrzac olej, oddzielać łyżką porcje ciasta, smażyć na rumiano (sprawdzaś patyczkiem, czy racuchy są upieczone, posypać cukrem pudrem, smacznego