Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 265
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 265
Składniki
1. podgrzać lekko 1/2 szkl mleka, dodaj drożdże, łyżkę cukru i mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, zrobić dołek, wlac drożdże, jajka, olej, resztę cukru, szczyptę soli, wymieszać, dolewać powoli lekko podgrzane mleko, wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od dłoni, 3. przykryć sciereczką, odstawić do wyrośnięcia, 4. rozgrzac olej, oddzielać łyżką porcje ciasta, smażyć na rumiano (sprawdzaś patyczkiem, czy racuchy są upieczone, posypać cukrem pudrem, smacznego