Racuchy
Składniki
- mąka pszenna 1 kg
- drożdże świeże 10 dag
- cukier 3 łyżki
- mleko ok 1 szkl
- olej 3 łyżki
- olej 1 l
- szczypta soli
- cukier puder
Składniki
- mąka pszenna 1 kg
- drożdże świeże 10 dag
- cukier 3 łyżki
- mleko ok 1 szkl
- olej 3 łyżki
- olej 1 l
- szczypta soli
- cukier puder

Etapy przygotowania
1. podgrzać lekko 1/2 szkl mleka, dodaj drożdże, łyżkę cukru i mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, zrobić dołek, wlac drożdże, jajka, olej, resztę cukru, szczyptę soli, wymieszać, dolewać powoli lekko podgrzane mleko, wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od dłoni, 3. przykryć sciereczką, odstawić do wyrośnięcia, 4. rozgrzac olej, oddzielać łyżką porcje ciasta, smażyć na rumiano (sprawdzaś patyczkiem, czy racuchy są upieczone, posypać cukrem pudrem, smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6223

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3654
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6223

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3654



Składniki
- mąka pszenna 1 kg
- drożdże świeże 10 dag
- cukier 3 łyżki
- mleko ok 1 szkl
- olej 3 łyżki
- olej 1 l
- szczypta soli
- cukier puder
1. podgrzać lekko 1/2 szkl mleka, dodaj drożdże, łyżkę cukru i mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, 2. do miski wsypać mąkę, zrobić dołek, wlac drożdże, jajka, olej, resztę cukru, szczyptę soli, wymieszać, dolewać powoli lekko podgrzane mleko, wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od dłoni, 3. przykryć sciereczką, odstawić do wyrośnięcia, 4. rozgrzac olej, oddzielać łyżką porcje ciasta, smażyć na rumiano (sprawdzaś patyczkiem, czy racuchy są upieczone, posypać cukrem pudrem, smacznego
ile jajek nie ma w przepisie?