Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne rozpływają się w ustach i szybko znikają:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9400
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1394
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9400
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1394
Składniki
Do miski dać drożdże,cukry i rozetrzeć łyżką. Dodać jajka,sól,mleko i mąkę.Mleko ma być ciepłe. Wszystko wymieszać łyżką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 40min.Miskę należy przykryć ściereczką. Kiedy ciasto już wyrosło dodać borówki i lekko zamieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje łyżką i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym Posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!