Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne rozpływają się w ustach i szybko znikają:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 311
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 311
Składniki
Do miski dać drożdże,cukry i rozetrzeć łyżką. Dodać jajka,sól,mleko i mąkę.Mleko ma być ciepłe. Wszystko wymieszać łyżką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 40min.Miskę należy przykryć ściereczką. Kiedy ciasto już wyrosło dodać borówki i lekko zamieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje łyżką i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym Posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!