Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy drożdżowe z borówką amerykańską.

Racuchy drożdżowe z borówką amerykańską.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14532

Dodano:

Odsłon: 10014

Pyszne,aromatyczne rozpływają się w ustach i szybko znikają:)

Składniki

  • mąka tortowa 2,5 szkl.
  • mleko 250ml
  • drożdże 4dkg
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • borówka amerykańska 150g
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski dać drożdże,cukry i rozetrzeć łyżką.
    Dodać jajka,sól,mleko i mąkę.Mleko ma być ciepłe.

    Wszystko wymieszać łyżką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 40min.Miskę należy przykryć ściereczką.


    Kiedy ciasto już wyrosło dodać borówki i lekko zamieszać.


    Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje łyżką i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

    Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym

    Posypać cukrem pudrem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń