Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj racuchy na kefirze z jabłkiem. Proste w przygotowaniu , puszyste i miękkie ,a po za tym co najważniejsze smaczne. Polecam
trzepaczka kuchenna, nóż, wysokie naczynie , patelnia, chochla, ręcznik papierowy,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 86
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 86
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Składniki
Kefir wlać do wysokiego naczynie , jajka roztrzepać z cukrami następnie wlać do kefiru i wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i trzepaczką kuchenną miesza aż powstanie gładka , bez grudek jednolita masa. Na koniec do masy wmieszać obrane pokrojone jabłka ( jabłka można również zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Po wymieszaniu ciasto odłożyć na 10 minut. W między czasie rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, nakładać porcje masy i smażyć na małym ogniu niewielkie racuchy. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto na racuchy połączone z pokrojonymi jabłkami.
Racuchy gotowe do podania.