Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne racuchy na każdą porę dnia.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 508
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 508
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Rozczyn. Drożdże wymieszać z cukrem, zalać 2-3 łyżkami mleka. Jajko i żółtko roztrzepać widelcem. Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, rozmącone jajka, mieszać dolewając mleko. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietanki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jabłka obieramy kroimy w kosteczkę, delikatnie mieszamy z wyrośniętym ciastem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Gotowe posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.