Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne racuchy na każdą porę dnia.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1274
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104953
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1274
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104953
Składniki
Rozczyn. Drożdże wymieszać z cukrem, zalać 2-3 łyżkami mleka. Jajko i żółtko roztrzepać widelcem. Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, rozmącone jajka, mieszać dolewając mleko. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietanki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jabłka obieramy kroimy w kosteczkę, delikatnie mieszamy z wyrośniętym ciastem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Gotowe posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.