Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne racuchy na każdą porę dnia.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2634
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3886
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2634
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3886
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 743
Składniki
Rozczyn. Drożdże wymieszać z cukrem, zalać 2-3 łyżkami mleka. Jajko i żółtko roztrzepać widelcem. Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, rozmącone jajka, mieszać dolewając mleko. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietanki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jabłka obieramy kroimy w kosteczkę, delikatnie mieszamy z wyrośniętym ciastem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Gotowe posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.