Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne racuchy na każdą porę dnia.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 571
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 232
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 312
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 571
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 232
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 312
Składniki
Rozczyn. Drożdże wymieszać z cukrem, zalać 2-3 łyżkami mleka. Jajko i żółtko roztrzepać widelcem. Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, rozmącone jajka, mieszać dolewając mleko. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietanki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jabłka obieramy kroimy w kosteczkę, delikatnie mieszamy z wyrośniętym ciastem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Gotowe posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.