Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne racuchy na każdą porę dnia.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1166
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 414
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 873
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1166
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 414
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3335
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 873
Składniki
Rozczyn. Drożdże wymieszać z cukrem, zalać 2-3 łyżkami mleka. Jajko i żółtko roztrzepać widelcem. Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, rozmącone jajka, mieszać dolewając mleko. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietanki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jabłka obieramy kroimy w kosteczkę, delikatnie mieszamy z wyrośniętym ciastem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Gotowe posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.