Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
racuszki są świetną przekąską do kawy czy herbaty , na niedzielne popołudnie
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6219
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1914
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6219
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1914
 
         
         
                Składniki
Wsypujemy makę do miski, gotujemy mleko. W kubeczku rozrabiam drożdże z łyżeczką cukru i łyżeczką mąki, dodaje trochę ciepłego mleka , odstawiam do wyrośnięcia. Trzeba uwazac bo drożdże szybko rosną , dodajemy do mąki i wlewamy przegotowane mleko , wszystko mieszamy.Odstawiamy na krótki czas do wyrośnięcia. Następnie gdy ciasto wyrośnie , dodajemy roztrzepane jajka i szczypte soli.I znowu odsawiamy na moment do wyrośnięcia.
Rozgrzewamy olej , ma go być tyle aby racuchy pływały / na głębszej patelni , garnku, / , i nakładamy łyżką zgrabne placki , smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu , wciskam w racuchy maliny i posypuję cukrem pudrem , smacznego