Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 1097
Dodano: 11.09.2011
Odsłon: 5309
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Wsypujemy makę do miski, gotujemy mleko. W kubeczku rozrabiam drożdże z łyżeczką cukru i łyżeczką mąki, dodaje trochę ciepłego mleka , odstawiam do wyrośnięcia. Trzeba uwazac bo drożdże szybko rosną , dodajemy do mąki i wlewamy przegotowane mleko , wszystko mieszamy.Odstawiamy na krótki czas do wyrośnięcia. Następnie gdy ciasto wyrośnie , dodajemy roztrzepane jajka i szczypte soli.I znowu odsawiamy na moment do wyrośnięcia.
Rozgrzewamy olej , ma go być tyle aby racuchy pływały / na głębszej patelni , garnku, / , i nakładamy łyżką zgrabne placki , smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu , wciskam w racuchy maliny i posypuję cukrem pudrem , smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

irma 18 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Moje smaki. W ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz