Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
racuszki są świetną przekąską do kawy czy herbaty , na niedzielne popołudnie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5763
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1219
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5763
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1219
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5218
Składniki
Wsypujemy makę do miski, gotujemy mleko. W kubeczku rozrabiam drożdże z łyżeczką cukru i łyżeczką mąki, dodaje trochę ciepłego mleka , odstawiam do wyrośnięcia. Trzeba uwazac bo drożdże szybko rosną , dodajemy do mąki i wlewamy przegotowane mleko , wszystko mieszamy.Odstawiamy na krótki czas do wyrośnięcia. Następnie gdy ciasto wyrośnie , dodajemy roztrzepane jajka i szczypte soli.I znowu odsawiamy na moment do wyrośnięcia.
Rozgrzewamy olej , ma go być tyle aby racuchy pływały / na głębszej patelni , garnku, / , i nakładamy łyżką zgrabne placki , smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu , wciskam w racuchy maliny i posypuję cukrem pudrem , smacznego