Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
racuszki są świetną przekąską do kawy czy herbaty , na niedzielne popołudnie
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11026
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 233
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 369
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11026
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 233
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 369
Składniki
Wsypujemy makę do miski, gotujemy mleko. W kubeczku rozrabiam drożdże z łyżeczką cukru i łyżeczką mąki, dodaje trochę ciepłego mleka , odstawiam do wyrośnięcia. Trzeba uwazac bo drożdże szybko rosną , dodajemy do mąki i wlewamy przegotowane mleko , wszystko mieszamy.Odstawiamy na krótki czas do wyrośnięcia. Następnie gdy ciasto wyrośnie , dodajemy roztrzepane jajka i szczypte soli.I znowu odsawiamy na moment do wyrośnięcia.
Rozgrzewamy olej , ma go być tyle aby racuchy pływały / na głębszej patelni , garnku, / , i nakładamy łyżką zgrabne placki , smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu , wciskam w racuchy maliny i posypuję cukrem pudrem , smacznego